segfault when requesting eta in summary file

Bug/problem reports for any of the GYRE executables (gyre_ad, gyre_nad, etc)
Post Reply
mjoyce
Posts: 2
Joined: Tue Oct 30, 2018 6:42 pm

segfault when requesting eta in summary file

Post by mjoyce » Sun Dec 16, 2018 11:15 pm

Hi All,
When using GYRE 5.2, I encounter the following error (failed_run_output.txt, attached) whenever I try to include the "eta" parameter in my summary_item_list, e.g.

summary_item_list = 'M_star,R_star,l,n_pg,n_p,n_g,freq,freq_units,Delta_p, eta' ! Items to appear in summary file

Keeping everything else the same and removing eta, GYRE runs with the attached model.in file without issue.
My source models are MESA and DSEP- generated gong files.

I would appreciate any insights into this problem

Thanks
Attachments
model.in
control file for model
(1.84 KiB) Downloaded 23 times

User avatar
rhtownsend
Site Admin
Posts: 302
Joined: Sun Mar 31, 2013 4:22 pm

Re: segfault when requesting eta in summary file

Post by rhtownsend » Mon Dec 17, 2018 9:16 pm

mjoyce wrote:
Sun Dec 16, 2018 11:15 pm
Hi All,
When using GYRE 5.2, I encounter the following error (failed_run_output.txt, attached) whenever I try to include the "eta" parameter in my summary_item_list, e.g.

summary_item_list = 'M_star,R_star,l,n_pg,n_p,n_g,freq,freq_units,Delta_p, eta' ! Items to appear in summary file

Keeping everything else the same and removing eta, GYRE runs with the attached model.in file without issue.
My source models are MESA and DSEP- generated gong files.

I would appreciate any insights into this problem

Thanks
Hi Meredith --

The output file didn't get posted (the board software is a bit picky about what it accepts). However, my guess is that you're trying to calculate a non-adiabatic quantity (eta) from models that only supports adiabatic calculations (FGONG files). There's insufficient information in these files to evaluate eta, which is (probably) why GYRE crashes.

cheers,

Rich

Post Reply